Çıkış Yeni Mesajlar Bize Yazın Dizimnette Videonette Arama Yap Sohbet Forum Portal

Tüm dvd film fırsatları için tıklayın !

Geri git   ANİMENETTE-ANİMECİLERİN BULUŞMA NOKTASI > ANIME / CIZGI DIZILER > DEATH NOTE > SEZON 2
Death Note bölüm 37(The End) Death Note bölüm 37(The End)
Connect with Facebook

Dizimnette Reklam Alanı

Reklam Alanı

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-05-2011   #46 (permalink)

Tobi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

245 mesajına 369 kere iyi ki varsın denildi
Tobi is on a distinguished road
Tobi - MSN üzeri Mesaj gönder
mesaj eksik çıkmış

Bana göre adalet anlayışını tartışmadan daha önce şuna açıklık getirmeliyiz "adaleti sağlayan her zaman kişlerden ziyade kurumlar olmalıdır",çünkü hiçbir insan kendi türünden daha özel değildir,hepsi hata yapmaya elverişli bir durumdadır..Yoksa tamamen birinin adalet anlayışına dayalı bir sistem olur..bunun sonucunda insanlar önce korkmaya başlarlar ...söz konusu death note oluncada hayatlarını elinde tutan kişiye tapmaya başlarlar ...Korkuları davranışlarını ele geçirdiği anda belki dediğin gibi ortada suç olmaz ama iyi ile kötünün arasındaki çizgide kalkmış olur ...yaşadığımız hayat boyunca hepimizin aklına kötülük gelmiştir ama önemli olan bunu içimizde bastırabilmek ve davranışlarımıza yansıtmamaktır.Zaten irade dediğimiz bu değilmidir?..etraf kötü emellerini bastırıp saklayan iyilerle dolar ve çok kısa bir sürede insanın insana olan güveni ve saygısı yok olur ...
Kaynak: ANİMENETTE-ANİMECİLERİN BULUŞMA NOKTASI http://www.animenette.com/sezon-2/15811-death-note-bolum-37the-end.html
"Kiranın yaptığı yanlıştı" derken söylediğin yanlışları yapanları kayırmaya falan çalışmıyoruz,yanlış düşüncelere kapılma ...

şimdi oldu
Tobi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-05-2011   #47 (permalink)

dmc3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

84 mesajına 118 kere iyi ki varsın denildi
dmc3 is on a distinguished road
dmc3 - MSN üzeri Mesaj gönder
Alıntı: Tobi Nickli Üyeden Alıntı | Mesajı göster
mesaj eksik çıkmış

Bana göre adalet anlayışını tartışmadan daha önce şuna açıklık getirmeliyiz "adaleti sağlayan her zaman kişlerden ziyade kurumlar olmalıdır",çünkü hiçbir insan kendi türünden daha özel değildir,hepsi hata yapmaya elverişli bir durumdadır..Yoksa tamamen birinin adalet anlayışına dayalı bir sistem olur..bunun sonucunda insanlar önce korkmaya başlarlar ...söz konusu death note oluncada hayatlarını elinde tutan kişiye tapmaya başlarlar ...Korkuları davranışlarını ele geçirdiği anda belki dediğin gibi ortada suç olmaz ama iyi ile kötünün arasındaki çizgide kalkmış olur ...yaşadığımız hayat boyunca hepimizin aklına kötülük gelmiştir ama önemli olan bunu içimizde bastırabilmek ve davranışlarımıza yansıtmamaktır.Zaten irade dediğimiz bu değilmidir?..etraf kötü emellerini bastırıp saklayan iyilerle dolar ve çok kısa bir sürede insanın insana olan güveni ve saygısı yok olur ...
"Kiranın yaptığı yanlıştı" derken söylediğin yanlışları yapanları kayırmaya falan çalışmıyoruz,yanlış düşüncelere kapılma ...

şimdi oldu

Dediğin gibi adaleti tek bir kişinin sağlaması, insaları o kişiye tapılmaya, ondan korkmaya itebilir. Çok doğru, fakat eğer bahsettiğin kurumlar görevleri tam olarak yerine getirebilse böyle bir sorun ortaya çıakr mı ? KIRA ya ihtiyac düşer mi ? ne kadar önlem alırsak alalım dünyada milyarlarca insan var, insanlarla kuruluşun güçleri karşılaştırıldığında çoğu zaman kuruluşlar yetersiz kalır. Günümüzde de
bunu görüyoruz. Adaletin sağlanamadığı( sağlanmadığı demiyorum sağlanamadığı diyorum dikkat edn) yerde kendi adaletimizi uygulamalıyız. Kendi adaletimiz, toplumda "iyi" olarak nitelenmiş insanların mutluluğunu sağlıyorsa, nasıl olursa olsun o bir ADALET'tir. KIRA'nın yaptıklarına bu gözle bakıyorum ve yaptıklarının doğru olduğuna inanıyorum.( tabii yanlışları olacak, tabii yanlış seçimleri de olacak, ne de olsa o da bir insan, onunda kişisel görüşleri olacak ve ona göre hareket edecektir.) Ama böyle bir gücü olupda KIRA gibi hareket etmektense "kötülüğe hizmet etmek" isteyecek insanlar çıkabilirdi. Zaten gördük, Hichigo muydu Yostuba Şirketinin yöneticilerinden biri o gücü kendi çıkarları için kullandı. Bu durumda KIRA'ya teşekkür etmektense onu eleştiriyoruzya anlam veremiyorum.

İyi ile kötü arasındaki çizginin kalktığı konusunda katılmıyorum.Çizginin kalkmasına gerek yok, çünkü çizginin öteki tarafında "kötü" diye tabir ettiğimiz kişiler artık olmayacak !! Açıkcası biz insanlar böyle gözümüz orkmayınca, sıkışmayınca asla iyi yolu bulamayız. Hayatın ne akdar değerli olduğunu yaşayıpda görmeden asla bu savaşlar durmayacak, insanoğlu ne kadar zaman geçerse geçsin değişmeyecek. Herzaman birisi çıkıp gücü elinde tutmak isteyecek, ve savaşlar başlayacak !!Aynı Code Geass'daki gibi, Lelouch vi Britannia insanlara gerçek kötülüğü göstermeseydi savaş devam edecekti, onlara kötülüğü yaşatmasaydı herşey eskisi gibi olacaktı. O yüzden insalara "kötü" olmanın tam olarak ne anlama geldiğini zorla gösterdi ve işte o istediğimixz barış sonunda sağlandı. Belki 100-20 veya daha uzun yıllar sonra tekrar insanlık kendi özüne dönecektir, belki daha uzun sürer. Geçici de olsa mutluluğu yaşamak, her insanın hayalidir. Önemli olan sonuçtur, gerisi teferruattan ibaret.

dmc3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-06-2011   #48 (permalink)

Sensei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 mesajına 2 kere iyi ki varsın denildi
Sensei is on a distinguished road
Filmi İzledim Tobi.. En Azından "L" Hayranlarının istediği gibi bi film olmus...

Bu Arada.. Adalet Hiçbir Zaman 1 kişinin Kendi yarqılarına Göre Uyqulayabildiği Birşey Olmamalı.. Her Ne Kadar Kurumların UyquLadığı Adalet Yeterince Adil Olmasa da... Bu Sorun Birgün Gerçekten Sucluların İnsani Kanıtlara Ve Yarqılara İhtiyac duymuyadan... "Cezalandırılası Gereken" Tarafından Cezalandırılmadıkca, Bir Kördüğüm Olarak Kalıcaktır... En Nihayetinde.. Masum Değiliz Hiçbirimiz (:
Sensei isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-12-2011   #49 (permalink)

5 mesajına 7 kere iyi ki varsın denildi
xxhayrixx is on a distinguished road
Güzel bi animeydi fakat sonlara doğru bozdu :) neyse sonunun böle olocağını bilseydim 1.sezondan sonrasını izlemezdim :D
xxhayrixx isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-15-2011   #50 (permalink)

Killerbee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

223 mesajına 1,027 kere iyi ki varsın denildi
Killerbee is on a distinguished road
Killerbee - MSN üzeri Mesaj gönder
32. bölümdeyim idm le in dirdim hepsini final merakla bekliyorum bu aksam bitirim animeyi :D

iletişim : tufan_demirci_1996@hotmail.com
Killerbee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-01-2011   #51 (permalink)

Millenium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

5 mesajına 6 kere iyi ki varsın denildi
Millenium is on a distinguished road
Anime istediğim gibi bitti çok sevindm o seytanın ölmesine
Ama L'in ölmesi beni ağlatmaya yetti
Yinede çok güzel bir anime idi. ^^

Önerdiklerimiz

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-15-2011   #52 (permalink)

FounDDeeP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

19 mesajına 20 kere iyi ki varsın denildi
FounDDeeP is on a distinguished road
Kısa olmasına rağmen şahit olduğum kaliteli animelerden birisi diyebilirim. Tadı kaçmasın diye 1 haftada bitirdim animeyi ve fazlasıyla keyif aldım izlerken. Bölümleri bize ulaştırmakta katkıları olan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler :).
FounDDeeP isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 11-13-2011   #53 (permalink)
Super Moderator

Fire Fist Ace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

98 mesajına 482 kere iyi ki varsın denildi
Fire Fist Ace is on a distinguished road
Fire Fist Ace isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
N1 Anime Teşekkürler :)

İmza için Emrasl1'ya Teşekkürler
Anime Listem
Fire Fist Ace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 11-14-2011   #54 (permalink)

Ronins_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 mesajına 0 kere iyi ki varsın denildi
Ronins_ is on a distinguished road
edit. bir daha ticari amaçlı link verirsen sınırsız ban yersin

Konu Killerbee tarafından (12-01-2011 Saat 21:42 ) değiştirilmiştir.
Ronins_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-01-2011   #55 (permalink)

Estel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Estel is on a distinguished road
Teşekkürler
Estel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-01-2011   #56 (permalink)

Estel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Estel is on a distinguished road
L'in ölümüne kadar çok iyi gidiodu l öldükten sonra biraz bozdular ve sonunuda bağlayamadılar final üzerinde hiç düşünülmemiş nerdeyse
Estel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 12-23-2011   #57 (permalink)

Ronins_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ronins_ is on a distinguished road
ne yaptınız yav ne ticarisi amaçlısı ticari amaç gütsem animemi paylaşırdım aylardır paylaşmış durumdayım ama 80 90 kere indirilmiş bir bölüm
görüntü kalitesi felanda gayet iyiydi istersen bir bölüm indirip bak kardeş sonrada sen yayınla
sitedeki görüntüden iyi en azından
Ronins_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 02-09-2012   #58 (permalink)

ozb@ck is on a distinguished road
söyleyecek fazla bişey yok kesin izlenmesi gereken bi anime
ozb@ck isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 02-11-2012   #59 (permalink)

TassadarSan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

TassadarSan is on a distinguished road
Ben Kira yanlısıydım.Açıkçası L'nin ölümüne hiç üzülmedim , film gayet iyi ilerliyordu fakat Kira'nın Near'a yenilmesi beni çıldırttı , final bana göre berbattı.Yaşasın Kira :)
TassadarSan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Seçenekler
Stil